Illusion Jr Blue EM-kisoihin!

11.4.2018

Illusion Jr Blue
Illusion Jr Blue
Illusion Jr Violet
Illusion Jr Violet
Illusion Pre Jr
Illusion Pre Jr
Team Efise
Team Efise
Efise 08
Efise 08
Efise 09
Efise 09

Joukkuevoimistelun Tapiola cup 8.4.

Sunnuntaina 8.4. joukkuevoimistelun kilpailukausi jatkui Espoossa Tapiola cupin ja junioreiden ja naisten ensimmäisen maajoukkuekarsinnan merkeissä. Vaajakoskelta kisaan matkasivat junioreiden Illusion Jr Blue ja Illusion Jr Violet, 12-14-vuotiaiden SM-sarjan Illusion Pre Jr ja 8-10-vuotiaiden Team Efise, Efise 08 sekä Efise 09.

8-10-vuotiaiden sarjassa nähtiin tällä kertaa tiukkaa arviointia, mutta Illusionin joukkueet sijoittuivat kilpailussa hienosti. Team Efise sijoittui tällä kertaa kategoriaan 2 (sij. 2-4/32) saavuttaen lopulta pitkän päivän jälkeen kunniamaininnan! "Team Efise suoritti yhden kauden parhaista suorituksista. Perusvoimistelua on viime aikoina tehty paljon ja se on mennytkin hienosti eteenpäin. Edessä on vielä kauden viimeinen kisa Jyväskylässä, jossa tavoitteenamme on saada ilmaisua vielä rohkeammaksi", tuumi joukkueen vastuuvalmentaja Juuli Avikainen.

Efise 08 esiintyi jälleen tuomaristolle pirteästi, ja tuloksena oli tällä kertaa kategoria 4 (sij. 5-8/32). Joukkueen vastuuvalmentaja Emma Oikari kommentoi suoritusta: "08:n suoritukseen mahtui unohduksia ja kaatuminen, joten siihen ei oltu tyytyväisiä. Ohjelma on mennyt paljon viime kisasta eteenpäin, mutta harmillisesti emme vielä pystyneet näyttämään kisamatolla joukkueen parasta tekemistä. Olemme kuitenkin tyytyväisiä kisan tulokseen, tästä on hyvä jatkaa!"

Efise 09:n kisaan mahtui harmillista epäonnea, sillä kisa-aamuna yksi voimistelija joutui jäämään kotiin äkillisen sairastumisen vuoksi. Joukkue sijoittui kilpailussa kategoriaan 8 (sij. 18-25/32). "Vaikka sairaustapauksilta ei tässäkään kisassa vältytty, teki Efise 09 tässä kisassa onnistuneen suorituksen, johon sekä valmentajat että tytöt voivat olla tyytyväisiä", arvioi vastuuvalmentaja Milla Rintamäki.

12-14-vuotiaiden SM-sarjassa kilpaileva Illusion Pre Jr lähti hakemaan Espoosta aiempia kisoja täsmällisempää suoritusta. Joukkue keräsi kisasta pisteet 15.966 sijoittuen sijalle 7/14. "Tänään Prennut saivat tehtyä harkkatasoisen suorituksen, johon sisältyi kuitenkin vielä jonkin verran kuviovirheitä ja eriaikaisuutta. Näitä lähdemme parantamaan seuraavaana kisaan!" kommentoi joukkueen valmentaja Oona Mikala.

Espoossa kilpailtiin myös edustuspaikoista 11.-13.5. Tallinnassa järjestettäviin joukkuevoimistelun EM-kilpailuihin. Suomesta kilpailuun paikkoja oli jaossa neljälle parhaalle joukkueelle sekä junioreissa että naisissa. Kilpailu oli samalla ensimmäinen näyttö kolmesta, joiden perusteella valitaan edustajat kesäkuun MM-kilpailuihin Unkarin Budapestiin. MM-kisalippuja on jaossa junioreiden sarjassa kolmelle eniten karsintapisteitä keräävälle joukkueelle. Naisissa hallitseva maailmanmestari, Tampereen Sisun Minetit, käyttää villin kortin ja näin ollen Suomi saa lähettää kisaan Minettien lisäksi kolme joukkuetta.

Junioreiden sarjassa tiedossa oli tiukka kilpailu, sillä sijoitukset ovat kauden mittaan kahden kärjen, Tampereen Sisun Minetit Jr:n ja OVO:n Ovo Junior Teamin takana vaihdelleet. Illusionista kisassa nähtiin seuran edustusjoukkueet Illusion Jr Blue ja Illusion Jr Violet. Blue lähti onnistuneiden aiempien kisojen perusteella tavoittelemaan EM-paikkaa ja Violet puolestaan hakemaan tarkempaa suoritusta ja tätä kautta korkeampia pisteitä. 

Ensin kilpaillut Illusion Jr Violet keräsi tuomareilta pisteet 14.350, joilla sijoitus oli lopulta 11. "Suoritus oli jo aikasempaa yhtäaikaisempi, mutta siihen sisältyi paljon epätarkkuutta pieniä virheitä, jotka painavat vielä pisteitä alas. Nyt lähdemme tekemään ohjelmaan vielä viimeiset muutokset ja hakemaan ohjelmaan suorituspuhtautta, jotta loppukausi on nousujohteinen", kommentoi molempien juniorijoukkueiden vastuuvalmentaja Juuli Avikainen.

Arpaonni oli tällä kertaa Illusion Jr Bluen puolella, sillä joukkue pääsi päättämään oman sarjansa kilpailun. Suoritus ei kuitenkaan ollut puhdas, vaan erityisesti tasapainoissa sattui useampi harmittava virhe. Tuomaristo kuitenkin arvosti joukkueen taitoa, ja se palkittiin upeilla pisteillä 17.700. Pisteet riittivät upeasti kilpailun kolmanteen sijaan, ja täten Blue nähdään Tallinnan EM-kilpailuissa! "Rikkonainen harjoittelu ennen karsintaa tuotti lisäjännitystä, mikä näkyi myös hieman haparoivassa suorituksessa. Tulokseen olemme kuitenkin todella tyytyväisiä!" Juuli kommentoi. 

Myös MM-karsintapisteissä joukkue kipusi kolmannelle sijalle, joten huhtikuun lopun SM-kisoista on tulossa hyvin jännittävät. Ero Espoossa neljänneksi jääneeseen Tapanilan Erän Elite-joukkueeseen oli vain 0,2 pistettä, joten tiukka kilpailu MM-paikoista tullaan varmasti näkemään. 

Tulokset