Ikiliike

Illusion on tarjonnut ikääntyville liikkujille suunnattuja IKILIIKE-tunteja vuodesta 2015 alkaen. Ikiliike on osa Suomen Voimisteluliiton toimintaa. Tuntikalenteri on suunniteltu  +60 vuotiaiden terveysliikuntasuositusten mukaisesti siältäen monipuolisesti lihasvoima-, tasapaino- ja koordinaatioharjoittelua.

Ikääntymisen myötä menetämme lihasvoimaa ja muutenkin fyysinen suorituskyky heikkenee. Tämän vuoksi on ensiarvoisen tärkeää harrastaa aktiivisesti liikuntaa, jolloin pystytään hidastamaan ikääntymisen tuomia muutoksia kehoomme ja pitämään itsenäinen toimintakyky mahdollisimman hyvällä tasolla.

Ryhmässä liikkuminen tuo myös mielelle virkeyttä. Ajatuksenamme on tuottaa lisää virtaa vuosiin. Lähde rohkeasti mukaan koulutettujen ohjaajien tunneille. Otamme myös mielellämme toiveita vastaan.

Tuntikuvaukset

Ikinotkeat ja voimakkaat

Ohjaaja: Elisa Hintikka

Tunnilla jumpataan reippaan musiikin tahdissa, liikeratoja laajentaen ja lihaksia vahvistaen. Ikääntyville tarkoitettu kuntojumppa sisältäen monipuolista kuntoliikuntaa: kehonpainoharjoittelua, kuntopiiriä, kuminauhajumppaa, käsipainojumppaa, tasapainoharjoittelua.

Ikikuntopiiri

Ohjaaja: Elisa Hintikka

Tunti sopii mainiosti kaikentasoisille liikkujille vasta-alkajasta kokeneempaan konkariin. Tunnilla teemme kuntopiirin muodossa lihaskuntoliikkeitä, harjoitamme tasapainoamme sekä teemme toiminnallisia liikeitä, jotka tukevat toimintaa arkisissa puuhissa kotona. Käytämme liikkeissä hyväksi kehonpainoa sekä erilaisia välineitä, jotka takaavat mahdollisuuden jokaiselle liikkua juurikin omien voimien mukaisella tavalla. Tunnille on hyvä varata mukaan liikkumiseen sopivat sisäjalkineet ja -vaatteet sekä juomapullo.

Ikilavis®

Ohjaaja: Susanna Raasakka

LAVIS-lavatanssijumppa on hauskaa, helppoa ja hikistä liikuntaa, jossa yhdistyvät lavatanssiaskeleet ja jumppa. LAVISta tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Kuten lavatansseissa, LAVIKSESSA tanssitaan kaksi samaa tanssilajia peräkkäin ja tunnilla soi perinteinen suomalainen lavatanssimusiikki. Tunti koostuu vaihdellen seuraavista tanssilajeista: Valssi, humppa, jenkka, polkka, masurkka, tango, rock, jive, foxi, fusku, salsa, cha cha, rumba ja samba.

LAVIS-lavatanssijumpan periaatteisiin kuuluu, että tanssiaskeleet ja koreografiat ovat niin helppoja, että mukaan pääsee tottumattomampikin tanssija. Tunnilla käydään monipuolisesti läpi eri lavatanssilajeja ja jokainen löytää tunnilta omat tähtihetkensä. Kunnon kohotus käy huomaamatta, kun liikutaan isossa ryhmässä, jokainen omalla tyylillään ja tehollaan. 

Zumba

Ohjaaja: Elisa Hintikka

Ikiliikkeen Zumba on perinteistä zumbaa, jossa tunnin intensiteettiä on hieman madallettu. Latinalaisen musiikin siivittämää letkeän lempää tanssillista liikuntaa, jossa takuuvarmasti tulee hiki ja hyvä mieli.

Mukaan sisäliikuntavarustus ja juomapullo.

Ikipilates

Ohjaaja: Susanna Raasakka

Senioreille räätälöity pilatestunti, joka sisältää toiminnallisia pilates-menetelmään pohjautuvia harjoituksia. Ryhmässä harjoitamme monipuolisesti tasapainoa, vartalon ja alaraajojen voimaa sekä liikkuvuutta. Keskitymme tekemään liikkeet oman hengityksen tahtiin ja yksilölliset tarpeet huomioiden. Tunnit sisältävät sekä seisten että lattialla tehtäviä harjoitteita.

Tunti sopii sekä ensikertalaisille että jo aiemmin pilates-menetelmään tutustuneille.