Lavis®

Ohjaaja: Susanna Raasakka

LAVIS-lavatanssijumppa on hauskaa, helppoa ja hikistä liikuntaa, jossa yhdistyvät lavatanssiaskeleet ja jumppa. LAVISta tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Kuten lavatansseissa, LAVIKSESSA tanssitaan kaksi samaa tanssilajia peräkkäin ja tunnilla soi perinteinen suomalainen lavatanssimusiikki. Tunti koostuu vaihdellen seuraavista tanssilajeista: Valssi, humppa, jenkka, polkka, masurkka, tango, rock, jive, foxi, fusku, salsa, cha cha, rumba ja samba.

LAVIS-lavatanssijumpan periaatteisiin kuuluu, että tanssiaskeleet ja koreografiat ovat niin helppoja, että mukaan pääsee tottumattomampikin tanssija. Tunnilla käydään monipuolisesti läpi eri lavatanssilajeja ja jokainen löytää tunnilta omat tähtihetkensä. Kunnon kohotus käy huomaamatta, kun liikutaan isossa ryhmässä, jokainen omalla tyylillään ja tehollaan. 

Mukaan: sisäjalkineet, hikipyyhe ja juomapullo

Missä: Vaajakosken yhtenäiskoulun liikuntasali. Käynti koulun takaa. Tarvittaessa soita ovikelloa.

Jooga

Ohjaaja: Miia Sainio

Tunnilla yhdistetään Flow-joogan tyyliin asentoja liikesarjoiksi melko rauhallisesti hengitystä ja omaa kehoa kuunnellen. Harjoitus kehittää liikkuvuutta, kehon hallintaa ja niin kehon kuin mielenkin tasapainoa. Liikkeitä on mahdollista muokata oman tason mukaan. Tunti sopii kaikille.

Mukaan: oma jumppa- tai joogamatto

Missä: Vaajakummun koulun auditorio (D-ovi). Tarvittaessa soita ovikelloa.

Core

Ohajaaja: Elisa Hintikka

Tällä puolituntisella vahvistetaan vatsan, selän ja pakaroiden lihaksia tehokkaasti.

Mukaan: jumppa-alusta, hikipyyhe ja juomapullo

Missä: Vaajakosken yhtenäiskoulun liikuntasali. Käynti koulun takaa. Tarvittaessa soita ovikelloa.

Kahvakuula

Ohjaaja: Riikka Joona

Kahvakuula on monipuolinen ja tehokas ulkotunti! Mukana pärjää kuntotasosta riippumatta, sillä jokainen voi säädellä tunnin tehoa kahvakuulan kokoa muuttamalla. Ohjaajalla on mukana jonkin verran lainakuulia, mutta kannattaa otta myös oma mukaan jos sellainen löytyy!

Mukaan: juomapullo, hikipyyhe ja oma jumppa-alusta

Missä: Vaajakummun koulun liikuntasali (A-ovi). Tarvittaessa soita ovikelloa.

PhysioBalance

Ohjaaja: Susanna Raasakka

PhysioBalance on fysioterapeutin ohjaama pilatekseen pohjautuva tunti, jossa toiminnalliset harjoitteet kehittävät kehonhallintaa sekä tasapainoa ja pilates-tyyppisillä lattialiikkeillä pyritään parantamaan etenkin keskivartalon lihasten voimaa ja koko kehon liikkuvuut­ta. Tunnilla keskitytään hengitykseen, syvien lihasten aktivoimiseen ja liikkeiden virtaavuuteen. Tehokas palleahengitys tuo kehoosi keveyden tunteen. Tavoitteena on parantuneen kehonhallinnan kautta ehkäistä selkäkipuja ja lisätä hyvää oloa! Tuntiin sisältyy lyhyt rentoutuminen. Selkäsi kiittää ja ryhtisi kohentuu tämän harjoittelun myötä.

Mukaan: joustavat vaatteet ja jumppamatto

Missä: Vaajakosken yhtenäiskoulun liikuntasali. Käynti koulun takaa. Tarvittaessa soita ovikelloa.

Step

Ohjaaja: Elisa Hintikka

Hauska, hikinen ja supertrhokas step-tunti askelletaan hyvän musiikin tahdissa. Tunti sisältää tanssillisia vivahteita, perusaskellusta ja lihaskuntoa step-laudalla. Koreografia pidetään sen tasoisena, että aika ei kulu ihmettelyyn vaan pääset ottamaan tunnista kaikki tehot irti!

Mukaan: juomapullo, hikipyyhe ja oma jumppa-alusta

Missä: Vaajakosken yhtenäiskoulun liikuntasali. Käynti koulun takaa. Tarvittaessa soita ovikelloa.

Body&Syke

Ohjaaja: Laura Koistinen

Tunti sisältää sykkeen nostoa helpoilla liikkeillä vauhdikkaan musiikin tahdissa sekä monipuolisen lihaskunto-osuuden. Tunti sopii jokaiselle kuntotasosta riippumatta.

Mukaan: sisäliikuntajalkineet, juomapullo, hikipyyhe ja jumppa-alusta

Missä: Janakan koulun liikuntasalissa. Käynti liikuntasaliin koulun oikealta sivulta (kohti urheilukenttää). Tarvittaessa soita ovikelloa.

Barre

Tämä tunti yhdistää balettia, core-treeniä ja ryhmäliikuntaa. Tällä tunnilla saat tehokkaan treenin ala- ja keskivartalon lihaksille, aikuisbalettifiiliksillä!

Mukaan: juomapullo, hikipyyhe, jumppa-alusta

Missä: Vaajakummun koulun auditorio (D-ovi). Tarvittaessa soita ovikelloa.

Hiit

30-minuuttinen hiit tunti haastaa kehosi intensiivisillä ja vuorottelevilla työjaksoilla sekä palautumisella. Intervallien aikana syke nostetaan hetkeksi korkealle kehonpainoliikkeitä hyödyntäen ja palautumisen aikana syke saa rauhoittua. Tällä tunnilla kuntosi kohoaa kohisten!

Mukaan: sisäliikuntajalkineet, juomapullo, hikipyyhe ja jumppa-alusta

Missä: Vaajakummun koulun auditorio (D-ovi). Tarvittaessa soita ovikelloa.

DanceMix

Ohjaaja: Eri ohjaajia

Tämä tanssitunti tuo tarjolle monipuolisen kattauksen erilaisia tanssityylejä ja -ohjaajia. Tervetuloa nauttimaan lattareista, katutanssista, Zumbasta ja monenmoisista hetkutuksista, ketkutuksista ja rytkytyksistä! :)

Mukaan: juomapullo, hikipyyhe ja sisäliikuntajalkineet

Missä: Vaajakummun koulun liikuntasali (A-ovi). Tarvittaessa soita ovikelloa.

Teemat

9.9.MariZumba
16.9KaislaBaletti
23.9.MeriShowtanssi
30.9.KaisaHiphop
7.10.MariZumba
14.10.KaislaNykytanssi
21.10syysloma-ei tuntia
28.10.KaisaHiphop
4.11MariZumba
11.11.KaislaNykytanssi
18.11.HannaTanssillinen voimistelu
25.11.KaisaHiphop
2.12.MariZumba
9.12.KaislaLyyrinen Jazz
16.12ElisaDanceMix

Teemalauantai

Teemalauantai on mahtava aloitus viikonlopulle! Tuntien teema ja ohjaajat vaihtuvat, joten tällä tunnilla treenaat vaihtelevasti ja monipuolisesti.

<!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}-->

pvmteemaohjaaja
30.10.

6.11.BarreOlivia
13.11BarreOlivia
20.11KuntonyrkkeilyElina
27.11KuntopiiriRiikka
4.12.KuntopiiriRiikka
11.12BarreOlivia
18.12.

Kynttiläjooga - 

Aikuisten liikunnan rentouttava pikkujouluhetki.

Huom. järjestetään Illusionin hallilla.

Elisa

Pilates

Ohjaaja: Susanna Raasakka

Pilates-harjoittelussa yhdistyvät tarkka kehonhallinta, liikkuvuus- ja voimaharjoittelu sekä laadukas hengittäminen ja keskittyminen. Pilates on laji, jota teet itseäsi varten ja kehoasi kuunnellen. Kaikki pilatesliikkeet tähtäävät lopulta siihen, että meidän olisi vaivatonta elää, hengittää, istua, seistä, kävellä, juosta tai vaikkapa pelata. Luonnollisesti vaivattomuus ja kivuttomuus vaikuttavat positiivisesti myös mieleen ja ajatteluun. Kun keho voi hyvin, mielikin voi hyvin.

Pilatesharjoittelun ytimessä on keskivartalon vahvistaminen ja lihasten oikeaoppisen käytön harjoittaminen. Vatsan, selän, lantion ja rintakehän alueen lihashallinnan myötä lajista hyötyvät kaikki kuntoutujista urheilijoihin.

Aikuisten joukkuevoimistelu

Aikuisten joukkuevoimistelu - tai tuttavallisemmin "Illusion Gymnastic Ladies" - on liikuttanut jo useamman vuoden ajan äitejä ja naisia, jotka ovat innoissaan halunneet päästä itsekin kokeilemaan lajia ja esiintymään yleisön eteen voimistelumatolle. Nyt uutuutena myös aikuisten joukkuevoimistelu miehille!

Aikuisten joukkuevoimistelussa harjoitellaan voimistelun perustaitoja, kuten hyppyjä, tasapainoja, liikkuvuutta ja välinetekniikkaa. Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä, sekä mahdollisuuksien mukaan myös muissa seuran tapahtumissa. Ryhmään voi tulla ilman mitään aiempaa kokemusta voimistelusta. Treeneissä on hikinen meininki unohtamatta hyvää huumoria! Illuison gymnastic ladies ryhmää ohjaa Anna Sillansalmi.