Lavis®

Ohjaaja: Susanna Raasakka

LAVIS-lavatanssijumppa on hauskaa, helppoa ja hikistä liikuntaa, jossa yhdistyvät lavatanssiaskeleet ja jumppa. LAVISta tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Kuten lavatansseissa, LAVIKSESSA tanssitaan kaksi samaa tanssilajia peräkkäin ja tunnilla soi perinteinen suomalainen lavatanssimusiikki. Tunti koostuu vaihdellen seuraavista tanssilajeista: Valssi, humppa, jenkka, polkka, masurkka, tango, rock, jive, foxi, fusku, salsa, cha cha, rumba ja samba.

LAVIS-lavatanssijumpan periaatteisiin kuuluu, että tanssiaskeleet ja koreografiat ovat niin helppoja, että mukaan pääsee tottumattomampikin tanssija. Tunnilla käydään monipuolisesti läpi eri lavatanssilajeja ja jokainen löytää tunnilta omat tähtihetkensä. Kunnon kohotus käy huomaamatta, kun liikutaan isossa ryhmässä, jokainen omalla tyylillään ja tehollaan. 

Mukaan: sisäjalkineet, hikipyyhe ja juomapullo

Missä: Vaajakosken yhtenäiskoulun liikuntasali. Käynti koulun takaa. Tarvittaessa soita ovikelloa.

PhysioBalance

Ohjaaja: Susanna Raasakka

PhysioBalance on fysioterapeutin ohjaama pilatekseen pohjautuva tunti, jossa toiminnalliset harjoitteet kehittävät kehonhallintaa sekä tasapainoa ja pilates-tyyppisillä lattialiikkeillä pyritään parantamaan etenkin keskivartalon lihasten voimaa ja koko kehon liikkuvuut­ta. Tunnilla keskitytään hengitykseen, syvien lihasten aktivoimiseen ja liikkeiden virtaavuuteen. Tehokas palleahengitys tuo kehoosi keveyden tunteen. Tavoitteena on parantuneen kehonhallinnan kautta ehkäistä selkäkipuja ja lisätä hyvää oloa! Tuntiin sisältyy lyhyt rentoutuminen. Selkäsi kiittää ja ryhtisi kohentuu tämän harjoittelun myötä.

Mukaan: joustavat vaatteet ja jumppamatto

Missä: Vaajakosken yhtenäiskoulun liikuntasali. Käynti koulun takaa. Tarvittaessa soita ovikelloa.

Body&Syke

Ohjaaja: Laura Koistinen

Tunti sisältää sykkeen nostoa helpoilla liikkeillä vauhdikkaan musiikin tahdissa sekä monipuolisen lihaskunto-osuuden. Tunti sopii jokaiselle kuntotasosta riippumatta. Tunnilla käytetään myös step-lautaa takaamaan tehokkaan treenin!

Mukaan: sisäliikuntajalkineet, juomapullo, hikipyyhe ja jumppa-alusta

Missä: Vaajakosken yhtenäiskoulun liikuntasali. Käynti koulun takaa. Tarvittaessa soita ovikelloa.

Core

Ohajaaja: Laura Koistinen

Tällä 45-minuuttisella tunnilla vahvistetaan vatsan, selän ja pakaroiden lihaksia tehokkaasti.

Mukaan: jumppa-alusta, hikipyyhe ja juomapullo

Missä: Vaajakosken yhtenäiskoulun liikuntasali. Käynti koulun takaa. Tarvittaessa soita ovikelloa.

Zumba®

Ohjaaja: Outi-Maija Itkonen

Zumba® on todella tehokas, mukaansatempaava ja monipuolinen tunti. Tällä tanssitunnilla saat takuuvarmasti hien pintaan! Tunnilla nautitaan zumban sykkeestä; mukana on aina tuoreimmat zumba-trackit, sekoitellen mukaan hieman jotain vanhaakin. 

Mukaan: sisäliikuntajalkineet, hikipyyhe ja juomapullo.

Missä: Vaajakummun koulun liikuntasali (A-ovi). Tarvittaessa soita ovikelloa.

Kahvakuula

Ohjaaja: Riikka Joona

Kahvakuula on monipuolinen ja tehokas ulkotunti! Mukana pärjää kuntotasosta riippumatta, sillä jokainen voi säädellä tunnin tehoa kahvakuulan kokoa muuttamalla. Ohjaajalla on mukana jonkin verran lainakuulia, mutta kannattaa otta myös oma mukaan jos sellainen löytyy!

Mukaan: juomapullo, hikipyyhe ja oma jumppa-alusta

Missä: Vaajakummun koulun liikuntasali (A-ovi). Tarvittaessa soita ovikelloa.

Jooga&Kehonhuolto

Ohjaaja: Miia Sainio

Tämä tunti sisältää vaihtelevasti joogaa ja Body&Mind -tyylistä kehonhuoltoa. Tunti sopii kaikille.

Joogatunnilla yhdistetään Flow-joogan tyyliin asentoja liikesarjoiksi melko rauhallisesti hengitystä ja omaa kehoa kuunnellen. Harjoitus kehittää liikkuvuutta, kehon hallintaa ja niin kehon kuin mielenkin tasapainoa. Liikkeitä on mahdollista muokata oman tason mukaan. 

Kehonhuoltotunnilla rauhoitutaan kehoa helliviin venytyksiin ja rauhalliseen hengittämiseen.

Mukaan: oma jumppa- tai joogamatto

Missä: Vaajakummun koulun auditorio (D-ovi). Tarvittaessa soita ovikelloa.

Kuntopiiri

Yksinkertainen ja tehokas kuntopiiri antaa jokaiselle osallistujalle mahdollisuuden tehdä oman tasoisen treenin. Liikkeitä tehdään itselle sopivalla vastuksella ja tahdilla.

Kunopiirin sisältö vaihtelee perinteisestä kuntopiiristä toiminnalliseen kuntopiiriin, varmistaen vaihtelevan ja tehokkaan harjoituksen kaikille.

Mitä mukaan: oma jumppa-alusta, sisäkengät, hikipyyhe ja juomapullo

Missä: Vaajakummun koulun auditorio (D-ovi). Tarvittaessa soita ovikelloa.

Pilates

Ohjaaja: Susanna Raasakka

Pilates-harjoittelussa yhdistyvät tarkka kehonhallinta, liikkuvuus- ja voimaharjoittelu sekä laadukas hengittäminen ja keskittyminen. Pilates on laji, jota teet itseäsi varten ja kehoasi kuunnellen. Kaikki pilatesliikkeet tähtäävät lopulta siihen, että meidän olisi vaivatonta elää, hengittää, istua, seistä, kävellä, juosta tai vaikkapa pelata. Luonnollisesti vaivattomuus ja kivuttomuus vaikuttavat positiivisesti myös mieleen ja ajatteluun. Kun keho voi hyvin, mielikin voi hyvin.

Pilatesharjoittelun ytimessä on keskivartalon vahvistaminen ja lihasten oikeaoppisen käytön harjoittaminen. Vatsan, selän, lantion ja rintakehän alueen lihashallinnan myötä lajista hyötyvät kaikki kuntoutujista urheilijoihin.

Aikuisten joukkuevoimistelu

Aikuisten joukkuevoimistelu - tai tuttavallisemmin "Illusion Gymnastic Ladies" - on liikuttanut jo useamman vuoden ajan äitejä ja naisia, jotka ovat innoissaan halunneet päästä itsekin kokeilemaan lajia ja esiintymään yleisön eteen voimistelumatolle. Nyt uutuutena myös aikuisten joukkuevoimistelu miehille!

Aikuisten joukkuevoimistelussa harjoitellaan voimistelun perustaitoja, kuten hyppyjä, tasapainoja, liikkuvuutta ja välinetekniikkaa. Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä, sekä mahdollisuuksien mukaan myös muissa seuran tapahtumissa. Ryhmään voi tulla ilman mitään aiempaa kokemusta voimistelusta. Treeneissä on hikinen meininki unohtamatta hyvää huumoria! Illuison gymnastic ladies ryhmää ohjaa Anna Sillansalmi.