Pilates-kurssit

Pilates-harjoittelussa yhdistyvät tarkka kehonhallinta, liikkuvuus- ja voimaharjoittelu sekä laadukas hengittäminen ja keskittyminen. Pilates on laji, jota teet itseäsi varten ja kehoasi kuunnellen. Kaikki pilatesliikkeet tähtäävät lopulta siihen, että meidän olisi vaivatonta elää, hengittää, istua, seistä, kävellä, juosta tai vaikkapa pelata. Luonnollisesti vaivattomuus ja kivuttomuus vaikuttavat positiivisesti myös mieleen ja ajatteluun. Kun keho voi hyvin, mielikin voi hyvin.

Pilatesharjoittelun ytimessä on keskivartalon vahvistaminen ja lihasten oikeaoppisen käytön harjoittaminen. Vatsan, selän, lantion ja rintakehän alueen lihashallinnan myötä lajista hyötyvät kaikki kuntoutujista urheilijoihin.

Kurssin hinta 120 € + jäsenmaksu 20 € vuodelle 2022

Pilateskurssi, alkeet

Alkeisryhmässä luodaan pohja pilateksen harrastamiseen. Tunti sopii kaikille pilateksesta kiinnostuneille ilman aikaisempaa kokemusta. Alkeiskurssilla opetellaan pilateksen perusperiaatteet ja tehdään helppoja kehoa vakauttavia, voimistavia ja venyttäviä liikkeitä rauhallisesi hengityksen tahtiin. Tunnin jälkeen lähdet kotiin mieli rauhoittuneena ja ryhti kohentuneena. Mukaan tarvitset joustavat vaatteet.

Pilateskurssi, jatko 1 ja 2

Tälle Pilateksen peruskurssille osallistuvalla toivotaan olevan kokemusta Pilates-harjoittelusta. Pilates-menetelmässä pääpaino on liikkeiden laadussa ja hengityksen hallinnassa sekä mielen ja kehon yhteispelissä. Tunti koostuu sekä pystyasentoharjoitteista että mattoharjoitteista. Käytämme myös pienvälineitä kuten kuminauhoja, pilatespalloja ja -rullia apuna harjoittelussa. Tunnin jälkeen olosi on keventynyt ja mieli rauhoittunut.

Ohjaajana kaikissa ryhmissä fysioterapeutti Susanna Raasakka