Illusion Jr MM-alkukilpailun seitsemäs!

24.5.2019

Joukkuevoimistelun MM-kisat 18.-19.5.2019

Torstaina 16.5.2019 elettiin historiallisia hetkiä, kun ensimmäistä kertaa koskaan joukkuevoimistelun MM-kisakoneeseen astui vaajakoskelainen joukkue. Seuramme nuorten edustusjoukkue Illusion Jr oli ansainnut paikkansa maajoukkueessa Suomen sisäisissä karsinnoissa aiemmin keväällä. 

Joukkuevoimistelun 20. MM-kilpailut järjestettiin Espanjan Cartagenassa. Nuorten sarjassa joukkueita oli 36 ja naisten sarjassa 39, yhteensä 20 eri maasta. Suomen maajoukkueen nuorissa muodostivat Illusion Jr:n lisäksi Ovo Junior Team (Olarin Voimistelijat, Espoo) ja Minetit Elite (Tampereen Sisu + Sport Club Vantaa). Perjantaina ohjelmassa oli virallinen kisaharjoitus kaikille joukkueille ja lauantaina alkukilpailu.

Illusion Jr joutui suorittamaan niin sanotussa "kylmässä ryhmässä" suoritusnumerolla 7. Kylmän ja kuuman ryhmän joukkueet jaotellaan saavutettujen maailmancup-sijoitusten perusteella. Lauantain alkukilpailussa joukkue onnistui kuitenkin tekemään hyvän suorituksen suurelle espanjalaisyleisölle. Suorituksesta Illusion Jr keräsi pisteet 17.500, joilla se sijoittui upeasti seitsemänneksi. Valitettavasti tällä kertaa joukkueen kohtalona oli kuitenkin karsiutuminen finaalista maakiintiön vuoksi, sillä muut Suomen joukkueet sijoittuvat korkeammalle. 

Nuorten sarjassa tilanne oli todella jännittävä alkukilpailun jälkeen, kun jopa kolme joukkuetta - Ovo Junior Team sekä Venäjän Victoria Strela ja Victoria - oli kärjessä samoilla pisteillä 19.350. Sunnuntain finaalissa suomalaisten iloksi Ovo Junior Team keräsi korkeimmat pisteet voittaen maailmanmestaruuden! Minetit Elite täydensi menestystä sijoittumalla viidenneksi. Myös naisten sarjassa saatiin suomalaiset mitalijuhlat, kun Minetit (Tampereen Sisu) voitti hopeaa ja Ovo Team (Olarin Voimistelijat) pronssia. Gloria (Pakilan Voimistelijat, Helsinki) oli alkukilpailun kahdeksas, mutta Illusion Jr:n tapaan karsiutui maakiintiön myötä finaalista. Maailmanmestariksi kruunattiin viime vuoden tapaan Venäjän Madonna.

Maiden yhteistulosten perusteella käytävässä maakilpailussa Illusion Jr oli mukana voittamassa Suomelle hopeaa. Onnea Illusion Jr, olette upeita ja olemme todella ylpeitä teistä! Tästä on hienoa jatkaa kohti vieläkin suurempia unelmia.

Illusion Jr ja maakilpailun hopeamitalit

Joukkue itse tyytyväinen kilpailuun

"Suoritukseen olimme tyytyväisiä kokonaisuudessaan. Tytöt tekivät rohkeasti ja isosti. Pieniä epätarkkuuksia vielä suoritukseen mahtui, ja niitä lähdemme vielä SM-kisoihin parantamaan. Mahtava kokemus kuitenkin meille!" kommentoi joukkueen vastuuvalmentaja Juuli Avikainen.

Myös joukkueen kapteeni Sara Gonzalez-Kalla oli samoilla linjoilla: ” Upean kokemuksen jälkeen olemme kokonaisuudessa kisaan todella tyytyväisiä ja olemme ylpeitä siitä, että saimme edustaa Suomea! Olisimme tietenkin halunneet saavuttaa finaalipaikan ja päästä korjaamaan pienet epätarkkuudet, mutta suoritus oli hyvää harkkatasoa ja pystyimme näyttämään siinä ne asiat, jotka halusimme. Täten voimme olla tyytyväisiä omaan tekemiseemme.”

Joukkue ja valmennustiimi (vas. Juuli Avikainen, Emma Oikari, Nea Hentunen)

Tulokset, naiset top 5:

1. Madonna  39.250
2. Minetit  38.800
3. Ovo Team  38.550
4. Expressia  38.500 
5. Team Japan 37.000 

Tulokset, nuoret top 5:

1. Ovo Junior Team  38.400
2. Victoria Strela  38.350
3. Victoria  38.300
4. Bulgaria National Team 37.950
5. Minetit Elite  36.500

Kaikki tulokset