Illusion Jr joukkuevoimistelun MM-kisoihin!

8.5.2019

Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna tehtiin historiaa, kun Hyvinkäällä miteltiin vuoden 2019 joukkuevoimistelun MM-edustuspaikoista. 27.-28.4. järjestetyssä kilpailussa annettiin kevään toinen ja kolmas karsintanäyttö. Ensimmäinen näyttö kisattiin Vantaalla jo 31.3. Kilpailuiden yhteistuloksella ratkaistiin edustajat Espanjan Cartagenassa 17.-19.5. kilpailtaviin joukkuevoimistelun MM-kilpailuihin sekä naisten että junioreiden sarjoissa. Kummassakin sarjassa MM-kisaliput myönnettiin kolmelle parhaalle joukkueelle. 

Junioreiden edustusjoukkue Illusion Jr lähti viimeisiin karsintanäyttöihin hyvistä asemista. Joukkue sijoittui ensimmäisessä näytössä kolmanneksi, aivan toiseksi sijoittuneen Minetit Eliten kantaan. Kuluneella kaudella Ovo Junior Team on ollut Suomessa voittamaton, ja tälläkin kertaa ennakkosuosikki piti pintansa. Ensimmäisen karsintanäytön jälkeen junioreiden karsintatilanne oli kolmen kärjen osalta seuraava:

1. Ovo Junior Team 18.950 -> 10 karsintapistettä

2. Minetit Elite 17.800 -> 9 karsintapistettä

3. Illusion Jr 17.700 -> 8 karsintapistettä

Vajaan kuukauden jälkeen ensimmäisestä näytöstä Hyvinkäällä oli tiedossa jännittävä kilpailu. Lauantaina kisatussa toisessa karsintanäytössä Ovo Junior Team oli jälleen omilla pisteluvuillaan (19.250), mutta Illusion Jr onnistui kirimään Minetit Eliten etumatkan kiinni ja toinen sija jaettiin näiden kahden joukkueen kesken. Molemmat joukkueet keräsivät suorituksestaan pisteet 17.900. Karsintapisteissä järjestys pysyi edelleen samana: 1. Ovo Junior Team 25 karsintapistettä 2. Minetit Elite 22,5 p 3. Illusion Jr 21,5 p

Sunnuntain ratkaisevassa näytössä panokset olivat kovat. Muutamista virheistä huolimatta Illusion Jr onnistui tiukassa paikassa näyttämään itsevarmaa voimistelua, jolla joukkue keräsi lauantain tapaan pisteet 17.900. Tällä kertaa pahin kilpakumppani Minetit Elite jäi kuitenkin taakse pistein 17.550, joten Illusion Jr kiilasi upeasti karsinnan toiselle sijalle! Tämä tarkoitti sitä, että joukkue nappasi kirkkaasti paikan junioreiden MM-kisakoneeseen. Ovo Junior Team piti odotetusti ensimmäisen sijansa pistein 19.150. Saavutus on historiallinen paitsi seurallemme, myös keskisuomalaiselle joukkuevoimistelulle. Ensi kertaa alueeltamme saadaan edustaja junioreiden sarjassa MM-kisoihin. Lopulliset MM-karsintapisteet kolmen kärjen osalta:

1. Ovo Junior Team 40 karsintapistettä

2. Illusion Jr 35 karsintapistettä

3. Minetit Elite 34,5 karsintapistettä

Naisten sarjassa edustusjoukkueemme Illusion ei vielä ensimmäisellä kaudellaan onnistunut kiilaamaan sarjansa kärkeen. Lopullisissa karsintatuloksissa joukkue oli kahdeksas. Illusionilla on kuitenkin takanaan upea debyyttikausi todella kovatasoisessa naisten sarjassa, ja tästä on hyvä jatkaa harjoittelua kohti SM-kisoja ja seuraavaa kautta! Naisten maajoukkueeseen valittiin Minetit, Ovo Team ja Gloria.

Lopulliset MM-karsintapisteet ja lisää MM-valintamenettelystä

Voimisteluliiton tiedote uudesta maajoukkueesta

"Pienestä asti elänyt unelma on nyt saavutettu!"

Illusion Jr maajoukkuepaitoineen

Illusion Jr:n vastuuvalmentaja Juuli Avikainen oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa otteisiin ja tavoitteiden täyttymiseen. "Olemme treenanneet koko kauden todella kovaa, mutta hyvällä fiiliksellä. On mahtavaa päästä kisaamaan maailman parhaita vastaan MM-kisoihin. Cartagenaan lähdemme ensisijaisesti hakemaan rohkeaa ja onnistunutta suoritusta ja sitä kautta tavoittelemme paikkaa finaaliin", Juuli kommentoi. MM-kisoissa on käytössä maakiintiö, eli kustakin maasta maksimissaan kaksi parasta joukkuetta voi saavuttaa paikan finaaliin. 

Myös "junnujen" kapteeni Sara Gonzalez-Kalla iloitsi maajoukkuepaikasta. "Lähdemme MM-kisoihin avoimin mielin ja odottavaisilla fiiliksillä. Kisareissusta haemme ensikertalaisina hyvää kokemusta. Suorituksessa pyrimme rohkeaan ja täsmälliseen tekemiseen ja tavoittelemme finaalipaikkaa. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä, että pienestä pitäen elänyt unelma ja alkukaudesta asetettu tavoite on nyt kovan ja pitkäjänteisen harjoittelun ansiosta saavutettu! Ennen MM-kisoja haluamme vielä hienosäätää ohjelman parhaaseen mahdolliseen kuntoon. Odotamme innolla, että pääsemme nauttimaan kovasta kannustuksesta ja esiintymisestä MM-kisayleisölle!" kommentoi Sara.