Odottavaisin tunnelmin kohti kansainvälisen kilpailukauden avausta

6.3.2019

Joukkuevoimistelun maailman cup sekä 14­–16-vuotiaiden challenge cup avataan tulevana viikonloppuna Bulgarian Sofiassa. Tanssi- ja voimisteluseura Illusion Vaajakosken nuorten edustusjoukkue lunasti paikkansa kansallisista karsinnoista challenge cupin osakilpailuun.


–      Viime viikonlopun Illusion jr vietti Kisakalliossa leireillen, ja sieltä saimme viime hetken vinkit ja hyvää palautetta tuomareilta kilpailukunnosta. Mahtavaa päästä kilpailemaan kovatasoiseen kansainväliseen kilpailuun! Lähdemme hakemaan rohkeaa ja täsmällistä suoritusta, kommentoi joukkueen vastuuvalmentaja Juuli Avikainen kauden ensimmäistä kansainvälistä kilpailua.


Myös voimistelijat ovat innoissaan tulevasta viikonlopusta.


–      Lähdemme itsevarmoilla ja odottavaisilla fiiliksillä Bulgarian challenge cupiin. Kisasta haetaan tämän hetkistä parasta suoritusta ja hyvää kansainvälistä kokemusta, kertoo joukkueen kapteeni Sara Gonzalez Kalla.


Sofiassa kilpaillaan torstain ja perjantain aikana myös kovatasoinen seurakilpailu Academic cup, jonne Illusionilta lähtevät niin naisten kuin 12–14-vuotiaiden edustusjoukkueet. Molempien joukkuiden valmistautumisessa on ollut haasteita sairastelun myötä, mutta luottoa voimistelijoihin löytyy.


–      Illusion pre jr odottaa innolla Bulgarian kilpailua ja lähtee reissuun hyvällä fiiliksellä. Lisäjännitystä ovat tuoneet pitkät flunssat, joiden takia valmistautuminen on jäänyt rikkonaiseksi. Onneksi saimme viimeistelyharjoitukset kuitenkin tehtyä todella hyvin, kertoo Illusion pre jr -joukkueen vastuuvalmentaja Noora Mäkelälammi.


–      Sairastapauksen takia jouduimme tekemään viimehetken muutoksia ohjelmaan, joten se tuo meille lisäjännitystä. Muuten fiilikset ovat hyvät ja on hienoa päästä näyttämään ohjelma kansainväliselle tuomaristolle, jatkaa naisten edustusjoukkue Illusionin vastuuvalmentaja Nea Hentunen.


Kauden ensimmäinen kilpailu sekä kansainväliset areenat lisää jännitystä viikonloppuun. Voimistelijat näkevät kilpailun kuitenkin loistavana tilaisuutena oppia uutta ja kerryttää kokemusta.


–      Tämä on meidän ensimmäinen kansainvälinen kilpailu tällä ohjelmalla ja tällä kokoonpanolla. Menemme hakemaan kansainvälistä kokemusta, niin sitä myötä saadaan tuomareilta ja muilta arvokasta palautetta, kertoo Illusionin kapteeni Tea Saikkonen.


–      Lähdemme kisaan hyvällä fiiliksellä, mutta jännitystä on myös ilmassa. On kivaa päästä kilpailemaan ulkomaille, iloitsee puolestaan Illusion pre jr:n Eveliina Saikkonen.


Academic cup kilpaillaan 7.–8.3. ja maailman cupin ja challenge cupin ensimmäiset osakilpailut 9.–10.3. Suomesta challenge cupiin Illusionin jr:n kanssa edustamaan lähtevät OVO Junior Team Olarin Voimistelijoista, SC Vantaan ja Tampereen Voimistelijoiden Minetit Elite sekä Elisen ja Vantaan Voimisteluseuran Team Vantaa Elise.

Illusion toivottaa tsemppiä kilpailuihin koko Suomen delegaatiolle.