Kesäduuni OP:n piikkiin

18.6.2019

Tänä kesänä olimme mukana Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa ja pääsimme rekrytoimaan lasten liikuntaleirille apuohjaajan. Leiri järjestettiin yhdessä FC Vaajakosken kanssa 3.-14.6. Jyskän koululla. 

Leiri sujui hyvin ja lapset olivat todella innoissaan. Yhteensä leirillä oli lapsia näiden kahden viikon ajalla noin 50!

Kesätyöntekijäksi valikoitui iloinen, aktiivinen ja oma-aloitteinen Teresa Uusitalo. Haastattelimme Teresaa leirin jälkeen ja hän pääsi avaamaan mietteitään leiriviikoista.

Teresa oli aikaisempina vuosina hakenut OP:n kautta töihin, joten kampania oli jo ennestään tuttu. Tänä vuonna hän törmäsi mainokseen somessa ja päätti taas hakea. Kiinnostus lapsia ja liikuntaa kohtaan sai hakemaan juuri meille. Teresa toivoo myös tulevaisuudessa mahdollisesti työskentelevän liikunnan parissa ja siksi haluaa kerryttää kokemusta alasta.

Teresa kertoi viihtyvänsä hyvin töissä. "Työilmapiiri oli hyvä ja töissä oli mukavaa. Lapsien parissa työskenteleminen oli toisaalta haastavaa, mutta silti mukavaa", Teresa kommentoi. Kokemus Teresan sanojen mukaan vahvisti ajatuksia siitä, että hän tulee hyvin toimeen lasten kanssa. Hän löysi itsestään oma-aloitteisuutta ja reippautta työntekijänä. Muilta ohjaajilta hän oppi uusia leikkejä ja pelejä sekä ohjaustaitoja.

Hankalinta työssä oli ison lapsiryhmän ohjaaminen, kun jokainen halusi tehdä omia juttujaan. Sellaisen ryhmän ohjaaminen vaatii kärsivällisyyttä ja hyviä hermoja! "Lasten motivointi osallistumaan suunniteltuun toimintaan  vaati kekseliäisyyttä ja kärsivällisyyttä. Myös stressinsietokykyä ja nopeaa reagointia vaadittiin tilanteissa kun yhtäkkiä tapahtuukin monta asiaa yhtäaikaa."

Teresan mielestä tässä työssä oli parasta kun lapset kertoivat viihtyvänsä hyvin ja heillä oli ollut kivaa ja kun hän huomasi saavansa lapsiin oikean kontaktin ja yhteyden. Myös aurinkoisina kesäpäivinä oli ihana viettää lasten kanssa aikaa ulkona. "Työkokemus oli kokonaisuudessaan mukava ja antoisa."

Kiitos Teresalle erinomaisesta työpanoksesta!