Päivitetty tiedote koronaviruksen vaikutuksista Illusionin toimintaan

20.3.2020

Julkaistu 18.3. 


Hyvät Illusionin jäsenet, harrastajat, vanhemmat ja tukijat, 

Tanssi- ja voimisteluseura Illusionin kaikki harraste- ja kilpaurheilutoiminta ovat keskeytettyinä tai järjestetty vaihtoehtoisella tavalla toistaiseksi, vähintään 14.4. saakka. Tämä koskee kaikkia lasten ja nuorten harrasteryhmiä, aikuisten ryhmäliikuntaa ja kursseja, Ikiliike-toimintaa, tanssijoukkueiden toimintaa, joukkuevoimistelujoukkueiden toimintaa, leirejä, koulutuksia, kursseja sekä tapahtumia. Maaliskuun Illusion Cup ja Stara kilpailut (29.3.) sekä seura kevätnäytös 27.4. ovat näin ollen peruttu. Harrastus-, valmennus- ja toimintamaksut veloitetaan normaalisti kauden loppuun saakka eikä jo perittyjä maksuja palauteta. Järjestämme korvaavana toimintana vaihtoehtoista harrastustoimintaa. 

Suomen hallitus on julistanut poikkeustilan 16.3.2020 koronavirusepidemian vuoksi. Hallituksen linjauksien mukaisesti jatkamme toimintamme osittaista keskeytystä toistaiseksi, vähintään 14.4. saakka. Myös Illusion halli on suljettu toiminnasta osittaisen keskeytyksen ajan. Toiminnan jatkamisesta viestimme harrastajille tilanteiden selvitessä, viimeistään torstaina 9.4.

Keskeytyksen ajan järjestämme vaihtoehtoista harrastustoimintaa jäsenillemme. Lasten ja aikuisten harrasteliikunnassa kuvaamme videoita, jotka innostavat liikkumaan kotona, jaamme lapsille bingon ja muita ideoita omaehtoiseen liikuntaan. Kilpajoukkueille pidämme etävalmennusta videoyhteyden avulla, jaamme kotitreeniohjeita ja valmentajat antavat henkilökohtaista palautetta videoiden ja kuvien perusteella. 

Olemme yleishyödyllinen yhdistys ja toimintamme ei ole voittoa tavoittelevaa vaan maksuilla katetaan toiminnasta syntyviä kuluja. Vaikka normaali, ohjattu toimintamme on tauolla, meillä on edelleen kiinteitä juoksevia kuluja, kuten Illusionin hallin olosuhdekuluja, palkkakuluja ja järjestelmäkuluja. Harrastajien maksujen lisäksi kuluja katetaan normaalisti kilpailutapahtumilla ja näytöksillä, jotka olemme nyt joutuneet perumaan. Tapahtumien peruutus on iso menetys seuran tuotoissa. 

Me toivomme, että Illusion koetaan yhteisönä, jonka jäsenet ja toimijat yhdessä kantavat vastuun tässä vaikeassa tilanteessa. Tilanne on taloudellisesti ja toiminnan jatkuvuuden näkökulmasta meille erittäin haastava.  Uskomme kuitenkin, että seura, jonka jäsenet ja harrastajien huoltajat osoittavat tässä tilanteessa yhteishenkeä ja joustavuutta, tulee onnistumaan toiminnassaan parhaiten myös poikkeustilan jälkeen. 

Voimisteluliiton ja Olympiakomitean esityksen mukaisesti Illusionin johtokunta on päättänyt, että harrastusmaksut, valmennusmaksut, toimintamaksut ja hallintokulut veloitetaan normaalisti kauden loppuun saakka eikä jo perittyjä maksuja palauteta. Tällä turvaamme seuran toiminnan jatkumista poikkeustilan jälkeen. Toiminta toteutetaan vaihtoehtoisin tavoin ja pyrimme tätä kautta tuomaan jäsenille myös kotioloihin mahdollisuuden liikuntaharrastukseen. 

Haluamme olla yhteisö, jonka jäsenet yhdessä tukevat ja auttavat omalla toiminnallaan seuraa tämän poikkeustilan yli, jotta toimintamme voi jatkua myös tulevaisuudessa. Meillä toimii taustalla aktiivinen johtokunta ja joukko vapaaehtoisia, jotka tekevät aktiivisesti töitä sen eteen, että tästä selvitään yhdessä, entistä vahvempana. Jos haluat olla mukana auttamassa ideoimalla, talkoilemalla tai kehittämällä toimintaa, olet tervetullut. Iso kiitos tässä vaiheessa jo jokaiselle toimijalle, jotka ovat näyttäneet tässä vaikeassa tilanteessa, miten seurasydän sykkii! 

Seuraamme jatkuvasti koronavirustilannetta sekä viranomaisten suosituksia ja tiedotamme tilanteiden muuttuessa. 

Kiitos teille jokaiselle, yhdessä eteenpäin! 


Terveisin,
Illusionin johtokunta 


Lisätiedot: Johanna Karhunen, harrastekoordinaattori, p. +358 40 5056341, johanna.karhunen@illusion.fi