Paluu joukkuevoimistelun SM-kilpailutunnelmiin!

8.6.2019

Illusionin SM-sarjan joukkueet Illusion Pre Jr (12-14 -vuotiaat), Illusion Jr (14-16 -vuotiaat) ja Illusion (naiset) huipensivat kilpailukautensa 24.-26.5. Turussa Voimistelulajien yhteisissä SM-kilpailuissa. 

Naisten edustusjoukkueemme Illusionin ensimmäinen kausi naisten SM-sarjassa huipentui viikonlopun SM-kilpailuihin. Tulos ei ollut toivotunlainen, sillä perjantain alkukilpailusuorituksesta pisteitä kertyi 17.150, joilla joukkue sijoittui kahdeksanneksi. Tämä ei valitettavasti riittänyt kuuden joukkueen finaaliin. Pienoisesta pettymyksestä huolimatta Illusion on tyytyväinen sarjanousuun. 

"Tytöt onnistuivat hyvin ohjelman tulkinnassa ja saivat parannettua ilmaisua edellisistä kisoista. Suoritukseen mahtui kuitenkin turhan paljon jännityksestä johtuvia haparointeja, jotka jäivät hieman harmittamaan. Ensimmäinen kausi naisten SM-sarjassa on nyt takana ja kokonaisuutena kauteen voidaan kuitenkin olla tyytyväisiä", kommentoi joukkueen vastuuvalmentaja Nea Hentunen. 

Myös joukkueen kapteeni Tea Saikkonen kommentoi joukkueen suoritusta: "SM-kisoissa ei pystytty näyttämään parasta Illusionia, mutta tästä jatketaan entistä sisuuntuneempana kohti seuraavaa kautta. Kokonaisuudessa kausi oli todella opettavainen ja voidaan olla tyytyväisiä, sillä saimme tehtyä hyvän sarjanousun! Alku kesästä pääsemmekin jo rakentamaan uutta ohjelmaa koreografimme Ekaterinan kanssa." 

Kiitos Illusion elämyksistä kauden aikana! Olette upeita ja odotamme jo innolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Naisten sarjan Suomen mestariksi kruunattiin jo viidennen kerran peräkkäin Minetit (Tampereen Sisu). Hopeaa otti Ovo Team (Olarin Voimistelijat) ja pronssia Gloria (Pakilan Voimistelijat & Tapiolan Voimistelijat. Onnea mitalisteille!

Alkukilpailun tulokset: https://c1171.voimistelu.kisapalvelu.fi/index.web…
Finaalin tulokset: https://c1171.voimistelu.kisapalvelu.fi/index.web…

Lauantaina vuorossa oli junioreiden ja pre junioreiden alkukilpailut. Illusion Jr onnistui alkukilpailussa loistavasti saavuttaen pisteet 17.85. sijoittuen junioreiden SM-sarjan toiselle sijalle. Finaalipäivänä Illusion Jr onnistui pitämään pintansa ja finaalin upeat pisteet 18.25 siivittivät joukkueen hopealle! Näin "junnujen" upea kausi sai lähes täydellisen lopetuksen ja ensimmäistä kertaa koskaan seurassamme saadaan juhlia junioreiden SM-mitalia. Tuhannesti onnea Illusion Jr!

Illusion Pre Jr teki lauantaina loistavan suorituksen, jolla saavutti pisteet 17.80 ollen vain 0.05 pisteen erolla pronssisijaan. Finaalissa joukkue ei kuitenkaan yltänyt aivan alkukilpailun tasolle ja näin SM-mitali jäi vielä odottamaan itseään. Finaalipäivän pisteiksi muodostui 17.60, joten yhteispisteet riittivät kilpailun 5. sijaan. 

"SM-kisoissa saimme kaksi ehjää ja ilmaisullista suoritusta ja saavutimme kauden päätavoitteen eli SM-finaalin, johon olemme todella tyytyväisiä. Kausi on ylipäätään ollut todella onnistunut ja nousujohteinen ja olen todella ylpeä jokaisesta joukkueen voimistelijasta", kommentoi joukkueen valmentaja Noora Mäkelälammi. 

Joukkue on nostanut upeasti tasoaan kauden aikana ja tästä myös SM-kisojen viides sija on hieno osoitus! Onnea ihanat ”prennut”  

Kokonaisuudessaan SM-kilpailut olivat loistava näyttö SM-sarjan joukkueiltamme. Kaikki kolme joukkuetta rikkoivat kilpailussa 17 pisteen rajan. Loistavaa työtä voimistelijat ja valmennustiimit!