Avoimet valintatreenit

Järjestämme kaksi kertaa vuodessa avoimet valintatreenit, joiden perusteella voimistelijat valitaan joukkueisiin. Syyskaudelle valitaan voimistelijat toukokuussa ja kevätkaudelle joulukuussa. Yli 14-vuotiaiden SM-sarjassa voimistelijat sitoutuvat vuodeksi kerrallaan ja heillä valintatilaisuus on aina toukokuussa.

Missä ja milloin?

Seuraavat avoimet valintatreenit järjestetään joulukuussa 2018. Sitä ennen mukaan haluavat voivat ottaa yhteyttä suoraan joukkueen vastuuvalmentajaan. 

Miksi?

Valintatreenien kautta sekä uudet että vanhat voimistelijat hakevat seuran joukkueisiin. Valintatilaisuuksien perusteella muodostetaan kokoonpanot seuraavalle kaudelle. Tämä mahdollistaa ikäkauden sisällä tasa-arvoisen aseman voimistelijoille hakea joukkueisiin, sekä jokaiselle voimistelijalle omalle taito- ja motivaatiotasolle sopivan joukkueen löytämisen. 

Arviointi

Harjoitusta on seuraamassa ikäluokan valmentajat sekä muita valmentajia ja mahdollisesti tuomareita. Arvioinnin kohteena on voimistelijan fyysiset ominaisuudet sekä taito-ominaisuudet ja ryhti ja rakenne. 

Fyysiset ominaisuudet: 

-nopeus/ketteryys

-vartalonhallinta

-liikkuvuus

-voima

-kestävyys

Fyysisiä ominaisuuksia arvioidaan lajin vaatimukset sekä ikäluokan herkkyyskausi huomioiden. 

Taito-ominaisuudet:

-oppimis- ja omaksumiskyky

Ryhti ja rakenne:

-vartalon kannatus 

-lajille suotuisa rakenne, joka luo pohjaa terveelle voimistelu-uralle (laskee/nostaa rajatapauksissa)

-yliojennukset/aliojennukset

-vartalon mittasuhteet

-sisä/aukikierto yms. jalkojen linjaukset

-tarvittaessa käytämme apuna fysioterapeutin arviota 

Lisäksi valintoihin vaikuttavat suurella painoarvolla voimistelijan motivaatio, omat tavoitteet sekä harjoitusasenne ja -käyttäytyminen. 

Harjoituksen sisältö

Harjoitteista löytyy variaatioita, jotta edistyneemmät voimistelijat saavat haastetta ja näytettyä taitonsa, mutta aloittelijatkin pystyvät tekemään mukana saman harjoituksen. Harjoitus sisältää mm. jalkatekniikkaa, liikkuvuutta, ketteryyttä, nopeutta, käsiliikkeitä, lajiliikkeitä sekä välinetekniikkaa. 

Valinnoista ilmoittaminen

Valintatilaisuuden jälkeen jokaisen voimistelijan vanhemmalle ilmoitetaan joukkuevalinnat sähköpostitse. Sähköpostiin vastaamalla vanhempi vahvistaa voimistelijan paikan joukkueessa ja ilmoittaa voimistelijan joukkueeseen. Paikan vahvistamalla vanhempi sitoutuu Illusionin kisainfoon ja seuraavan kauden kustannuksiin. Ilmoittautuminen on sitova, eikä paikkaa voi perua.