Valintatilaisuus

TVS Illusionissa joukkuevoimistelujoukkueisiin pyrkiminen tapahtuu valintatilaisuuksien kautta. Myös kaikki vanhat voimistelijat osallistuvat valintatilaisuuksiin, sillä tulevan kauden joukkuejaot tehdään niiden perusteella. 

Valintatilaisuudet järjestetään ikäluokittain (esim. 2004-2005) joka kauden alussa touko-kesäkuussa sekä joulukuussa. Harjoitusta on seuraamassa ja arvioimassa ikäluokan valmentajat sekä muita valmentajia ja tuomareita.

Valintatilaisuuden pääpaino on perusvoimistelutaidoissa. Harjoitteissa löytyy variaatioita, että edistyneemmät voimistelijat saavat näyttää taitonsa, mutta aloittelijatkin pystyvät tekemään saman harjoituksen. Harjoitus sisältää mm. jalkatekniikkaa, liikkuvuutta, ketteryyttä, nopeutta, käsiliikkeitä sekä lajiliikkeitä ja välinetekniikkaa.

Valmentajat ja tuomarit arvioivat osa-alueita. Arvioinnin kohteena on fyysisiä ominaisuuksia, taito-ominaisuuksia, ryhtiä sekä rakennetta.

Fyysiset: liikkuvuus, vartalonhallinta, voima, nopeus, kestävyys

Taito: oppimis- ja omaksumiskyky

Ryhti ja rakenne: vartalonkannatus läpi tilaisuuden, lajille suotuisa rakenne, joka luo pohjaa terveelle voimistelu-uralle (laskee/nostaa rajatapauksissa), yliojennukset/aliojennukset, vartalon mittasuhteet, sisä/aukikierto yms

Lisäksi valintoihin vaikuttavat suurella painoarvolla voimistelijan motivaatio, omat tavoitteet sekä harjoitusasenne ja -käyttäytyminen.

Valintatilaisuuden jälkeen jokaiselle voimistelijalle ilmoitetaan joukkuevalinnat sähköpostitse.

 

Seuraavat valintatilaisuudet järjestetään joulukuussa 2017:

 

2012-2013 (Mini Illusion-ikäluokka) ti 19.12 klo 16.30-18.00 Vaajakosken liikuntahalli UUSI IKÄLUOKKA!

Ilmoittautuminen Mini Illusion-ikäluokan valintatilaisuuteen tästä linkistä.

2010-2011 (Iliana-ikäluokka) ti 12.12. klo 16-18, Vaajakosken liikuntahalli

Ilmoittautuminen Iliana-ikäluokan valintatilaisuuteen tästä linkistä.

2008-2009 (Efise-ikäluokka) ti 12.12. klo 16-18, Vaajakosken liikuntahalli

Ilmoittautuminen Efise-ikäluokan valintatilaisuuteen tästä linkistä.

Yli 10-vuotiaiden valintatilaisuus (kilpa-ja SM) to 14.12. klo 16-18, Vaajakosken liikuntahalli

Ilmoittautuminen yli 10-vuotiaiden valintatilaisuuteen tästä linkistä. Tähän valintatilaisuuteen osallistuvat kaikki Feline-ikäluokkaan (2006-2007 syntyneet) ja Illusion Valentine joukkueeseen (2004-2005 syntyneet) hakevat, sekä kilpasarjan joukkueisiin hakevat tytöt (2004-2000 syntyneet).

 

Jos olet kiinnostunut voimistelemaan seuran 14-16-vuotiaiden edustusjoukkueessa, ota suoraan yhteyttä joukkueen päävalmentajaan, Juuli Avikaiseen juuli.avikainen@illusion.fi.