Illusionille menestystä Bulgariassa järjestetyssä Academic Cupissa

Tiedote 1.4.2023

Tanssi- ja voimisteluseura Illusionille menestystä Bulgariassa järjestetyssä Academic Cupissa

Tanssi- ja voimisteluseura Illusionin joukkueet Illusion Jr ja Illusion Pre Jr osallistuivat Bulgarian Sofiassa torstaina ja perjantaina 30.-31.3.2023 järjestettyyn joukkuevoimistelun Academic Cupiin, joka järjestettiin parhaillaan käynnissä olevan World Cupin ja Challenge Cupin yhteydessä nyt neljännentoista kerran. Joukkuevoimistelun säännöt uudistuivat vuoden vaihteessa ja Bulgarian kilpailu on ensimmäinen kansainvälinen kilpailu, jossa kilpaillaan uusilla säännöillä.

Illusion Jr kilpaili nuorten, 14-16 -vuotiaiden sarjassa, jonne joukkue oli lunastanut paikkansa valintakilpailun perusteella. Joukkue oli torstaina järjestetyn alkukilpailun jälkeen sarjansa 1.sijalla. Perjantain finaalissa joukkue teki täsmällisen suorituksen, joka siivitti koko kilpailun voittoon yhteispistein 48.300. 

  • Lähdimme kisaan tavoittelemaan voittoa ja sen myös saavutimme! Olemme tyytyväisiä molempien päivien suorituksiin, ja että pystyimme säilyttämään alkukilpailun sijoituksen ja myös nauttimaan finaalipäivän suorituksesta, kertoo joukkueen valmentaja Juuli Avikainen.

Illusion Pre Jr joukkue osallistui 12-14 -vuotiaiden sarjaan. Myös Illusion Pre Jr oli alkukilpailun jälkeen sarjansa paras suomalaisjoukkue lähtien finaalipäivään sijalta 3. Finaalipäivän onnistunut suoritus riitti pitämään sijoituksen ja toi joukkueelle sarjan parhaana suomalaisjoukkueena kilpailun pronssisijan yhteispistein 32,250.

  • Finaalissa onnistuimme isompaan ja rohkeampaan tekemiseen alkukilpailuun verrattuna. Kaikki myös nauttivat matolla olosta, kertoo joukkuetta valmentava Annika Lampinen.

Seuraavan kerran joukkueet kilpailevat ja tavoittelevat palkintosijoja SM-sarjan kilpailuissa Vantaalla Vantaa Sc Cupissa 16.4.2023 ja Tampereella 22.4.2023 järjestettävässä Sisu Cupissa.

Tanssi- ja voimisteluseura Illusion ry on vuonna 2014 perustettu jyväskyläläinen urheiluseura, jossa on jo yli 1000 jäsentä. Seura tarjoaa harrasteryhmiä lapsille ja nuorille, kilpailu- ja valmennustoimintaa tanssillisessa voimistelussa ja joukkuevoimistelussa sekä ryhmäliikuntaa aikuisille ja senioreille. 

Lisätietoja:

Juuli Avikainen, valmentaja Illusion Jr, 050 303 5228

Annika Lampinen, valmentaja Illusion Pre Jr, 044 555 2759