Voimistelijan polku


Joukkuevoimistelussa valmennustoimintaa järjestetään valmennusjärjestelmän mukaisesti. Illusion tarjoaa joukkuevoimistelua yli 5-vuotiaille kaikilla eri sarjatasoilla. 

Ennen valmennustoimintaan hakeutumista suosittelemme 4-6 -vuotiaille harrasteliikunnan esivalmennusryhmää (Mini Illusion) ja yli 7-vuotiaille harrasteliikunnan Voimistelukoulua tai Staravoimistelua, joista saa hyvän pohjan joukkuevoimisteluharrastukselle. 

Valmennustoiminta alkaa Iliana-ikäluokassa (2017-2016 synt), minkä jälkeen voimistelua voi jatkaa aina yli 16-vuotiaiden naisten sarjoihin asti. 

Illusionissa on kolme eri valmennuslinjaa, jotka harjoittelevat yhdessä ja pitävät yhteisiä tapahtumia, kuten yhteisharjoituksia ja kontrollikilpailuja. Linjat ovat SM-sarjaan tähtäävä Illusion-linja, kilpasarjaan tähtäävä kilpalinja ja harrastesarjaan tähtäävä harrastelinja.

Kaikissa alle 12-vuotiaiden joukkueissa pääpaino on

  • urheilusta innostuminen
  • perustaitojen harjoittelu
  • monipuolinen harjoittelu. 

Kilpailulliset ja leiritavoitteet koskevat  yli 12-vuotiaiden joukkueita.

Illusion-linja 

Illusion-linjan tarkoituksena on saada SM-sarjaan joukkueita oman ikäsarjansa kärkeen niin kansallisiin kuin kansainvälisiin kilpailuihin. Illusion-linjan  yli 12-vuotiaiden joukkueet pyrkivät Voimisteluliiton leirityksen Talent-rinkeihin sekä kansainvälisiin kilpailuihin. Illusion-linjan voimistelijat siirtyvät yksilöllisesti ikäsarjasta toiseen, jotta Illusion pystyy tarjoamaan yksilöllisen voimistelijan polun ja kilpailukykyiset joukkueet. Illusion Jr tai Illusion joukkueista voi pyrkiä Minetteihin (TaSi) ja kohti maailman huippua. 

  • Illusion Jr joukkue (14-16 SM-sarja) tavoittelee MM-edustuspaikkaa sekä CC-edustuspaikkoja. 

Kilpa-linja

Kilpa-linjan voimistelijat harjoittelevat tavoitteellisesti kohti kilpasarjan kärkeä, hauskanpitoa unohtamatta. Kilpalinjan joukkueet voivat osallistua halutessaan Voimisteluliiton leiritoimintaan. 

  • Kilpa Felise (12-14v.) ja Kilpa Valentine (14-16v.) tavoittelevat kilpasarjan kärkeä 

Harrastelinja

Harrastelinjan joukkueissa harjoitellaan kohti omia ja yhteisiä tavoitteita, samalla hauskaa pitäen. Harrastesarjan joukkueissa pääpaino on voimistelun perusasioiden harjoittelussa ja liikunnasta nauttimisessa.

Joukkuevaihdokset 

Lapsesta asti alkavasta valmennuslinjatoiminnasta huolimatta voimistelijat voivat yksilöllisesti siirtyä joukkueesta ja sarjatasosta toiseen koko voimistelu-uransa ajan. Siirrot tehdään aina yhteistyössä valmennustiimin ja perheen kesken. 

Joukkuevaihdokset tapahtuvat pääosin joulukuussa. Joukkuejaot pyritään pitämään mahdollisimman samana kalenterivuoden kerrallaan.

ImageImageImage